„Пламъчето“ е запалено, когато Кристиан е откраднал от супермаркет и е изгонен от училище за лошо поведение. Катастрофата е вече „пожара“

22-годишният Кристиан Николов, който уби с джипа си тв журналиста Милен Цветков, няма криминални регистрации, докато приятелят му Георги Иванов е с условна присъда за грабеж от бензиностанция, установила проверка на bTV.

По информация на медията в десети клас Кристиан Николов е бил преместен от 73-то училище във 91 немска езикова гимназия. Причината – лоша дисциплина в училище. Рисувал обидни графити, а след кражба от супермаркет бил изгонен от училище, пише 24 часа.
„Това е отвратителен, грозен бунт срещу цялата система. Ние виждаме пожара, не виждаме малкото пламъче – то тръгва от момента, когато това дете пресече на червено“, обясни психологът Младен Владимиров.
Неговият приятел Георги, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, е осъден условно, когато е на 17. Тогава тийнейджърът опитва да обере бензиностанция, отмъква по-малко от 1000 лева.
Осъден е и да плати 10 000 лева, потвърдиха източници на bTV от съда. В деня на катастрофата Георги бяга от местопроизшествието.


image0 (9K)