Пламен Георгиев: Няма как КПКОНПИ да изпълнява поръчки при проверките за корупция

Няма нищо незаконно при Делян Пеевски, обяви за пореден път председателят на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев.

[ad id=“225664″]

Той пожела веднъж завинаги този разговор да приключи. „Имахме сигнал срещу Пеевски и извършихме една обстойна проверка, но излезе, че не сме го проверявали”, коментира Георгиев пред бТВ.

По думите му обемът работа, който КПКОНПИ са свършили, е огромен и никъде не са открити доказателства за незаконна дейност.

„Мога да изляза с лицето си и да кажа, че няма нито един ред за нещо незаконно. Видно е от всички документи. Това проверявано лице е един от най-големите данъкоплатци в държавата”, подчерта Георгиев.

„Вероятно това не се харесва на някой и ни изкарват, че не сме си свършили работата. Няма нищо незаконно за него в огромната проверка и обем от документи, които сме анализирали. Не виждам какво повече мога да кажа по този казус”, допълни още Георгиев.

[ad id=“263680″]

„При Трайчо Трайков се губят 2,4 млн. лв. в доходите му”, коментира Георгиев. Той добави, че ако Трайков не успее да предостави документите, с които да докаже произхода на тези пари в рамките на установения от закона срок, а до седмица – две след това, те отново ще бъдат взети предвид. „Ние налагаме мерки когато видим, че има несъответствие”, допълни още Георгиев.

По повод обвиненията от Трайков, че КПКОНПИ изпълнява политически поръчки, Георгиев коментира, че това категорично не е вярно. „Това е пълен абсурд, няма как – парите оставят следа. Как да кажеш, че едно лице има приход, когато го няма”, коментира Георгиев.

„Проверяваме всичко. Въпросът е, че трябва време”, каза Пламен Георгиев по повод проверките на имуществото на Ветко и Маринела Арабаджиеви и на Миню Стайков. „В момента проверките са на много ранен етап. Това е огромен обем информация и след като се анализира всичко, тогава можем да налагаме някакви мерки”, допълни той.

„Като прокурор бих бил много щастлив да работя по такъв лесен случай, защото доказателствата много ясно показват, че Десислава Иванчева е поискала и е взела дар, който не й се полага”, коментира Пламен Георгиев задържаната екскметица на „Младост“.

[ad id=“236993″]

Той уточни, че не може да коментира в детайли, защото тече дело в момента, но доказателствата и специалните разузнавателни средства с в огромен обем.


image0 (9K)