Пламен Георгиев: Който се чувства невинен, няма от какво да се страхува

„Запорирани са имоти на Иво Прокопиев, защото е доказано, че имат отношение към приватизацията на „Каолин““, заяви шефът на новия антикорупционен орган.

[ad id=“225664″]

„Досега с каквото съм се захващал, съм се справял. Да се преборя с корупцията е трудна задача, но аз ще се справя. Като прокурор аз приключих единственото дело срещу депутат за корупция“, каза Пламен Георгиев в ефира на Канал 3.

„Има една прекрасна латинска поговорка, която казва, че невинният не се страхува от нищо. Някои хора се притесняваха от новия закон и гласуваха против него. След това не им хареса моята личност. Може би има такива, които се притесняват“, категоричен беше той.

[ad id=“263680″]

„Внесохме изка за за отнемане срещу г-н Прокопиев. Той приватизира „Каолин“ и накара да се плати за тази приватизация. Дружеството е платило само за себе си. Всички участници са били в дружество с привлечени капитали. То е оценено за около 60 млн. лева, а е приватизирано за 7 млн. лв. Ние установихме едно напълно незаконно придобиване на предприятие и в последствие то е продадено за 150 млн. Ние трябваше да кажем източника на тези пари дали е законен или не. Анализирахме източника, установихме, че е незаконен и запорирахме активи на Прокопиев, които имат отношение. Фирмата „Икономедия” нямаше общо с това. Ако реши, утре може да я продаде. Не целим запориране на медии , посочи още Пламен Георгиев.

[ad id=“236993″]

„В България е доста болна тема корупцията. Аз виждам няколко примера, в които медии манипулират. Някои медии спират да пишат за нещо, за което са писали преди това. Който дава пари, той поръчва музиката”, допълни той.


image0 (9K)