Пламен Бобоков: Не аз съм целта, а президентът Радев

„Всичко, което виждам в последните няколко дни е една груба манипулация, която цели моето дискредитиране, дискредитирането на Пламен Узунов и дискредитирането на президента Радев.“ Това каза бизнесменът Пламен Бобоков пред журналисти. Днес Апелативният специализиран съд отхвърли искането на прокуратурата за задържането му под стража и остави в сила първоначално наложената му мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1 млн лева.

„Всичко е извадено от контекст, всичко е само с цел моята дискредитация. Аз просто съм ужасѐн. Не съм аз целта, целта е президентът“, заяви Бобоков.

Русенският бизнесмен Пламен Бобоков, който е обвиняем заедно с брат си Атанас и бившия зам.-министър на екологията Красимир Живков, обяви, че действията на прокуратурата целят да го дискредитират. „Всичко е извадено от контекст. Аз просто съм ужасен. Не съм аз целта, целта е президентът”, заяви Бобоков на влизане тази сутрин в съда.

https://www.facebook.com/eurocom.bg/videos/318163742519906/

Днес Апелативният специализиран наказателен съд заседаваше по искане на държавното обвинение, което настоява Пламен Бобоков да остане за постоянно в ареста, въпреки че е платил гаранция от 1 млн. лв.

„Едно от новите доказателства, които днес внесохме в настоящото наказателно производство за изменение на мярката за неотклонение в по-тежка „задържане под стража”, е разпит, проведен на външния министър на България вчера г-жа Екатерина Захариева, която беше разпитана точно по повод публикуваните вече от прокуратурата кореспонденции между обвиняемия Пламен Бобоков и съветника на президента Пламен Узунов”, съобщи през журналисти прокурор Генка Брезашка.

Става дума за кореспонденция със смс-и между бизнесмена и секретаря на президента, в която обсъждат предложения за назначаване на посланици в Алжир и Нигерия. От президентската институция отговориха, че държавният глава издава указ за назначаване на дипломатически представители в чужбина по предложение на изпълнителната власт.

В крайна сметка апелативният спецсъд установи, че няма основания мярката за неотклонение на бизнесмена Пламен Бобоков да бъде изменена от парична гаранция в задържане под стража. Той е един от обвиняемието по делото за организирана престъпна група, свързана с нерегламентиран внос и съхранение на боклук. Прокуратурата твърди, че част от тази група е и бившият зам.-екоминистър Красимир Живков, който беше отстранен от поста веднага след показния му арест. Той и Атанас Бобоков са задържани за постоянно.

Източници: „Сега“, „Евроком“


image0 (9K)