Пиян шофьор, многократно осъждан, е задържан за срок от 72 часа

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем по бързо производство и задържа водач на автомобил, шофирал след употреба на алкохол.

Районна прокуратура – Стара Загора повдигна обвинение на Митко Ю.,на 52 г. Същият е обвинен, че е управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 промила.Обвиненият има влязла в сила присъда за деяние по чл. 343 б, ал.1 от НК – престъпление по чл. 343 б, ал.2, във връзка с ал.1 от НК.

В хода на образуваното бързо производство е установено, че Митко Ю. на 25 октомври /2016/ в Стара Загора, около 2,40 часа, е управлявал лек автомобил след употреба на алкохол. Същият е бил спрян за проверка за извършени други нарушения по Закона за движение по пътищата.
Обвиняемият е многократно осъждан, като две от присъдите му са отново за шофиране в пияно състояние. Митко Ю. е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа.
Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора.

Предстои внасяне на искане до Районен съд – Стара Загора за образуване на производство за вземане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ спрямо обвиняемият Митко Ю.

Съобщението е от Пресцентъра на Апелативна прокуратура- Пловдив.


image0 (9K)