Пиян турски шофьор на камион уби един от най-добрите български колоездачи

41-годишният български колоездач Мартин Гачев е бил блъснат от тежкотоварен камион и е загинал. Според информациите превозното средство е управлявано от шофьор от турски произход, който е бил под влиянието на алкохол.

Инцидентът е станал на главен път 1-8 след разклона за квартал „Божурище“ в София.

„При огледа на местопроизшествието е установено, че товарен автомобил „Ивеко“ е застигнал и ударил движещия се в същата посока велосипедист с неустановена към момента самоличност, който е загинал на място. По случая е образувано досъдебно производство“, се казва в официалното съобщение на МВР.

Ден по-късно стана ясно, че загиналият е Мартин Гачев. Новината беше съобщена от „Велокафе“.

koloezdachi

В последното издание на „Шосейните колоездачни серии“ – Гачев, който е състезател на клуб „Булвело“, стана победител във възрастовата група до 55 години.

„Тъкмо е свършил работа и е отишъл да направи ежедневната си тренировка в посока Сливница. Мисля, че още на „Божурище“ тираджия от турски произход, който е бил пиян, го е блъснал в неговата посока, отзад“. Това разказа пред bTV Ивета Алексова – дългогодишна близка приятелка на Гачев, която се състезава за същия клуб.

От клубът на Гачев планират във вторник (28 февруари) от 17:00 часа да бъде организирано вело-шествие в София със сборен пункт Национален дворец на културата в памет на Мартин.


image0 (9K)