Пияна жена се метна върху паркирана кола в центъра на Пловдив, пя и крещя

Арестуваха пияна пловдивчанка за нарушаване на обществения ред. Жената, освен че прекара 24 часа в ареста, бе глобена с акт за дребно хулиганство.

Трагикомичната ситуация се разиграла пред жилищен блок в центъра на Пловдив посред нощ. Жители на квартала били събудени от викове и песни, носещи се от улицата. Те подали сигнал до спешния телефон 112 за нарушаване на нощната тишина, разказва trafficnews.bg.

Пристигайки на мястото, униформените заварили пияна до козирката жена, легнала върху капака на паркиран автомобил. Госпожата пеела и викала. Ченгетата я помолили да слезе и да ги придружи до районното управление. Пловдивчанката обаче хукнала да бяга към близкия блок. На входната врата тя заблъскала и ритала, докато не се показали живущите.

Възрастна дама я нахокала, че вдига шум, а пияната й отвърнала с псувни и закани. „Ще те смачкам, чу ли, ма, ще те смачкам”, викала хулиганката. Намесили се и полицаите. Те опитали да я задържат, но тя се отскубнала и с жестове  приканила единия униформен: „Ела се бий с мен, да те вида какъв мъж си.”

В крайна сметка буйната дама била закопчана с белезници и отведена в районното управление. Там прекарала едно денонощие, а след това отведена в Районния съд.

Пред магистратите, вече изтрезняла, жената изразила съжаление, но думите й не стигнали, за да бъде оправдана за постъпката си.

За подобно деяние законът предвижда две наказания – задържане в структурно звено на МВР до 15 дни или глоба. В случая нарушителката е работеща, с висше образование и без криминални регистрации. Поради тези причини, магистратите наказаха пловдивчанката с парична санкция в размер на 250 лева.

Решението не е окончателно. То може да бъде обжалвано в по-горна инстанция.


image0 (9K)