Пиронкова поведе със сет, но отстъпи на световната №54 в Мадрид

Цветана Пиронкова загуби от водачката в схемата на квалификациите Анастасия Севастова от Латвия на супертурнира на червени кортове от сериите WTA 1000 в Мадрид. Българката отстъпи с 6:3, 4:6, 3:6 над световната №54, научи ЗАРАТА.

Цвети започна великолепно срещата и поведе с 3:0. Последва серия от три гейма на сметката на Севастова за 3:3. От тук да края на сета българката доминира изцяло и затвори първата част с 6:3 в своя полза.

При 1:0 в полза на Севастова във втората част, срещата беше прекъсната за повече от два часа заради дъжд. След подновяването на играта Пиронкова спечели три поредни гейма и поведе с 3:1. Севастова обаче спечели следващите четири гейма и поведе с 5:3. При този резултат тя сервира за изравняване на сетовете, но Пиронкова отговори с рибрейк 5:4. За съжаление Севастова направи нов пробив и след 6:4 изравни сетовете.

Третия решителен сет започна с размяна на спечелени сервис геймове до 2:2. При този резултат Пиронкова постигна пробив от четвъртата си възможност и поведе с 3:2. За съжаление Цвети загуби следващите четири гейма, а с това и мача….


image0 (9K)