Пиронкова отпадна от Уимбълдън

Цветана Пиронкова отпадна във втория кръг на турнира по тенис Уимбълдън, след като отстъпи с 3:6, 4:6 на поставената под номер 5 в женската схема Каролине Возняцки от Дания. След като победи Сара Ерани в първия кръг, българката се разделя с Уимбълдън с 57 хиляди лири и 70 точки за световната ранглиста.
Пиронкова и Возняцки си размениха по един пробив в третия и четвъртия гейм на първия сет, а българката пропиля разиграване за втори в нейна полза в шестия. Датчанката обаче не пропусна и спечели подаването на Пиронкова с бекхенд уинър за 4:3. Тя защити пробива за 5:3, а в деветия гейм проби отново и сложи край на първия сет, продължил 34 минути.

[ad id=“232523″]

Пиронкова спаси първата възможност за пробив в полза на Возняцки във втория гейм на втория сет, а в следващия стигна до дюс, но така и не получи разиграване, за да спечели подаването на датчанката.

[ad id=“232523″]

Българката и датчанката си размениха по един пробив в четвъртия и петия гейм, а след това продължиха част за част. Возняцки обаче взе сервис-гейм на 15 за 5:4, а в десетия получи възможност за пробив и се възползва, за да затвори мача след час и 24 минути игра.
Следващата съперничка на Возняцки е естонката Анет Контавейт, която победи с 6:3, 6:2 рускинята Дария Касаткина.


image0 (9K)