Пийнал неправоспособен мотоциклетист е с опасност за живота. Катастрофирал е на Старозагорските бани

Пийнал неправоспособен мотоциклетист е с опасност за живота. Катастрофирал е на Старозагорските бани. Блъснал се е в паркиран автомобил. Спътникът му също е ранен

На 21.08.2019 г., около 23.35 ч., в с. Старозагорски минерални бани, по ул. „Средногорска“ се е движил мотоциклет „Априлия“, без регистрационен номер, управляван от 44-годишен неправоспособен водач от с. Сулица, общ. Стара Загора, като на мотоциклета пътувал и 44-годишен пътник от с. Остра могила, общ. Стара Загора.

Срещу кафе „Парк Езерото“ мотоциклетът се ударил в задната част на паркиран лек автомобил „Мерцедес“.

В следствие на удара водачът е получил фрактура на таза, фрактура на лявото бедро и подбедрица и охлузвания, настанен е в УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ – Стара Загора, с опасност за живота. Пътникът е получил фрактура на лява подбедрица, настанен е в УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ – Стара Загора, без опасност за живота. Установено е че водачът е управлявал мотоциклета след употреба на алкохол, с концентрация от 1,64 промили в кръвта.

Образувани са бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.1 и досъдебно производство за престъпление по чл. 343,ал.1 от НК.


image0 (9K)