Петя Аврамова: Държавата ще гласува против скока на цената на водата

„Държавата ще гласува против увеличението на цената на водата”, заяви в ефира на Нова телевизия министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. По думите ѝ, КЕВР има законово право да предлага и приема решения за промени в цените, но такива не са задължителни. Тя е категорична, че няма регламентирано изтичане на вода към промишлени предприятия в Перник.

Министър Аврамова коментира и заключението на прокурор Красимира Минчева, според което тя и министърът на околната среда и водите трябва да поемат отговорността за водната криза в Перник. „Прокуратурата ще получи пълна подкрепа по разследването си. От МРРБ и ВиК ще дадем пълна информация. Ако бъде установена вина, аз мога да нося отговорност. Ако Борисов поиска моята оставка, аз мога да я подам“, заяви министърът на регионалното развитие.

Петя Аврамова уточни, че тарифите за тол таксите, които са дебатирани с всички представители на превозваческия бранш, са били два пъти по-високи от приетите от Министерския съвет вчера. „Първоначалните тарифи, които предложихме са от 45 стотинки на км за Евро 6, до 90 стотинки за Евро 1. Това е за превозни средства над 12 тона и над три оси”, обясни регионалният министър. „Смятаме, че това е разумният компромис”, добави Аврамова.

 


image0 (9K)