Петър Хубчев: Мачът срещу Люксембург не е репетиция

Селекционерът на националния отбор на България – Петър Хубчев, изрази очакванията си за предстоящата световна квалификация срещу Люксембург. Двубоят е във вторник от 21:45 часа и ще бъде предаван пряко по БНТ1 и БНТ HD. Срещата е без значение за нашия тим, който ще завърши на четвърто място в група „А“.

„Настроението е добро. Момчетата сякаш са още превъзбудени. Те самите са осъзнали, че са направили нещо добро, но са осъзнали и че това не е голямата крачка и не сме стигнали там, където искаме да бъдем. Няколко пъти пред тях споделях преди мача с Франция, че ми се виждат доста концентрирани и сериозни. Мисля, че сега продължават да се държат по същия начин. Сигурен съм, че няма да има оправдания от типа на умора, дълго пътуване“, каза Хубчев.

[ad id=“218001″]

„Не се съмнявам, че отборът на домакините ще играе на максимум, особено след такъв резултат срещу Швеция. Това е нормално във футбола. Ние трябва да бъдем готови за такова нещо. В момента не мога да ви кажа какви промени ще има в състава. Възможно е да има промени“, добави той.

Запитан дали този мач ще е репетиция за следващия квалификационен цикъл, Петър Хубчев отговори:

„Не, на коренно различно мнение съм. Да, срещата няма никакво значение за класиране и на двата отбора, но за мен ще е престъпление, ако който и да е мач на националния отбор го приемаме като репетиция. Тези мачове трябва да се играят концентрирано и сериозно.“


image0 (9K)