„Петлите“ тръгват от Стара Загора на 3 ноември

petli-2_resized

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров подкрепи инициативата на ТФ „Петлите” и приятели за подпомагане на децата в неравностойно положение. Спектакълът на групата е по повод 10 години от създаването й. Младите танцьори са нетърпеливи да покажат най-новата си постановка, която са подготвили специално за своето турне, което стартира от Стара Загора на 3 ноември.. Заедно с момчетата от Electra Crew децата усилено репетират най-новите танци, които ще взривят не само публиката в Бургас, но и в цялата страна. С Electra Crew те бяха заедно на една сцена през 2015 г. в телевизионното шоу „България търси талант”. Оттогава датира тяхното приятелство.

petli-3_resized

Преди 7 месеца решават да направят заедно спектакъла за годишнината на формацията. Талантливите танцьори от Пазарджик, които достигнаха до полуфинала на шоуто по BTV, ще участват във всеки един спектакъл от турнето на танцовата формация. Гости на спектакъла „Най-доброто от „Петлите” по повод 10 години от създаването на групата в Стара Загора освен Гери и Милица Тодорови ще са невероятните колеги и деца от АЗ-ЪТ Жанет Делчева и Диан Димов, Балетна школа „Феерия“с ръководител Цветелина Тенева и Hip-Hop Dance Do It Crew с ръководител Валентина Андрейчева, които ще подкрепят децата от формацията Танцовата формация е създдена през 2006 г. в бившия интернат „Александър Георгиев – Коджакафалията”. Оттогава формацията е приела и деца от социално слаби семейства, и от бургаски училища. Идеята на екипа е по-лесното интегриране на децата. До момента групата има 6 национални турнета с подкрепата на Министерството на социалната политика, Министерството на културата, Нешка Робева и кмета на Бургас Димитър Николов. „Петлите” имат много награди и призове от престижни фестивали. За тези 10 години от създаването си са направили над 300 самостоятелни концерта и спектакли. Участвали са в много благотворителни инициативи в помощ на деца.

Спектакълът в Стара Загора ще бъде в Синдикалния дом. Билети на касата на Дома. Началото е в 18.00 часа, цена за ученици – 3лв., за възрастни – 5 лв.


image0 (9K)