Перата уж беден, а кара скъп Мерцедес. 72-годишната му майка е бизнесдама

Възможно ли е да си безработен, да нямаш никакви доходи и да караш сравнително нов спортен „Мерцедес” и да си чатиш от айфон седмица? Пита Флагман.бг

Мнозина ще кажат, че не могат да си позволят подобно нещо! Но ние ще ги опровергаем и посъветваме да се обърнат към Петър Константинов Низамов – 32-годишен бургазлия, безработен, женен, без информация за завършено висше образование, реабилитиран. Той хем е безработен, хем цялото му семейство живее с общ доход от 508 лева, колкото е заплатата на съпругата му, хем поддържа сравнително добър стандарт на живот, продължава по-нататък Флагман.

И може би никога нямаше да занимаваме аудиторията си с лицето Петър Низамов, ако той нямаше възхитителната дарба да използва слабостите в законодателство на същата тази държава, която не спира да громи. Сякаш тя му е отнела нещо! Сякаш той е дал нещо на държавата!

Едва ли някой щеше да се интересува от финансовото състояние на Петър Низамов, ако не се бе възползвал от вратичка в българското законодателство, позволяваща му да завежда граждански искове срещу юридически и физически лица, без да плаща необходимата по закон 4 % държавна такса. Законодателят е предвидил възможност, ако получаваш под необходимия базов доход, да имаш достъп до правосъдие. Добра идея, ако се използва за благородни цели!

Какъв е случаят с Перата?

Какво направи лицето Петър Низамов? Обяви се за крайно беден и заведе граждански искове срещу куп медии – за по 10, 15, 20 хил. лева. Щом не трябва да плаща държавна такса, може да поиска и милион. Въпрос на желание и мечти!

Уточняваме, че само за единия от исковете – 10 хил.лева, той трябва да плати държавна такса 400 лева, за иска от 20 хил. лева таксата е 800 лева. Таксите, дължими на държавата при 4-5 иска, колкото са заведени до този момент, трябваше да са над 2 хил.лева, ако разбира се, Перата не живееше в нищета с 508 лева на месец за цялото си семейство, както самият той е написал.

В декларацията си, подадена в деловодството на Районния съд в Бургас, Низамов твърди, че е безработен, няма имоти или автомобил на свое име.

deklaracia_perata

В случая не е излъгал, поне не и по документ. На свое име наистина няма нищо. Но Бургас е толкова малък град, че всеки познава всекиго и мнозина са виждали Низамов зад волана на спортен „Мерцедес” Е класа. Всъщност Низамов сам го показа, вероятно несъзнателно, при Live на задържането му от неделя вечерта.

[ad id=“218001″]

Флагман.бг успя да заснеме спортния модел, който от няколко дни е паркиран в непосредствена близост до Второ РУП в Бургас. Колата е там, защото Перата, както е известно, все още е в ареста.

kola_perata

Показахме снимките на специалист, който уточни, че това е спортният модел на Е клас на „Мерцедес” от 2011 година, а цената му варира между 40 и 50 хил. лева.

В същото време, дни преди да се забърка в екшъна в Асеновград, Перата обяви, че започва да събира сигнали срещу Инспекцията по труда. По твърденията на самия Низамов „фирмата му” била глобена с 12 хил.лева. През цялото време той обясняваше за бизнеса си, говореше така, сякаш е собственик на фирма.

На свое име обаче той няма никаква собственост. Води се и безработен, а справка в НОИ показва, че не си е плащал осигуровките от дълго време.

Репортерска проверка показа, че всъщност собственик на въпросните фирми е Елена Найденова

upravitel123

Низамова, майка на Петър Низамов. 72-годишната пенсионерка има на свое име две фирми „Файрлуд бийч аш олк” (бивша „Бургас лес трейдинг”) и “Рики лес” ЕООД. И двете са на един и същ адрес в ж.к. „Изгрев“ в Бургас. Справка в имотния регистър показа, че възрастната дама в последните години е правила няколко покупки и продажби на имоти в Бургас.

Това са фактите – всеки сам може да си направи извода. Безработен ли е Низамов, плаща ли си данъците и защо 72-годишната му майка е собственик на фирмите?

Припомняме, че 32-годишният бургазлия Петър Низамов все още е в ареста на РУП-а в Асеновград. Снощи изтече 72-часовата му мярка „Задържане под стража” заради нападението над оператор на бТВ, за което е обвинен, а днес ще се гледа искането за постоянен арест.

Срещу него са повдигнати две обвинения – за хулиганство и за нанасяне на лека телесна повреда. За първото престъпление законът предвижда до 2 години лишаване от свобода или пробация, както и обществено полезен труд. За другото деяние Перата може да отнесе до 3 г. затвор.

Източник: Флагман.бг


image0 (9K)