Пентагонът: Путин не ни изненада. Знаем, че Русия има нови ядрени оръжия

Министерството на отбраната на САЩ не е изненадано от твърденията на руския президент Владимир Путин, че Русия има нови ядрени оръжия, заяви говорителката на Пентагона Дейна Уайт, цитирана от „Асошиейтед прес“. Тя каза, че американските въоръжени сили са готови да отбраняват Съединените щати, предава БТА.

[ad id=“225664″]

„Не сме изненадани от тези изявления. Американците трябва да са спокойни, че сме в пълна готовност“, каза говорителката, цитирана от „Ройтерс“. Тя добави, че оръжията, за които говори Путин, се разработват отдавна и са взети предвид като фактор от американските военни.

[ad id=“238430″]

Путин заяви, че Русия е изпробвала редица нови стратегически ядрени оръжия, които не могат да бъдат откривани и ще направят излишна противоракетната отбрана на НАТО. Той каза, че сред тези оръжия е крилата ракета и подводен дрон, задвижвани с ядрен двигател, и нова свръхзвукова ракета, които нямат равни в света.

[ad id=“236993″]

Дейна Уайт каза пред журналисти в Пентагона, че противоракетната отбрана на САЩ не е изграждана заради Русия. САЩ неведнъж са подчертавали, че системите за противоракетна отбрана в Европа не са насочени против Москва, а за да отблъскват заплахи от Иран, Северна Корея и други злонамерени страни, добавя АП.

 

 


image0 (9K)