Пекин: Бившият шеф на Интерпол е „приемал подкупи“

Подалият оставка като президент на Интерпол Мън Хунвей, китайски зам.-министър на обществената сигурност, е взимал подкупи. Това съобщи Пекин в понеделник часове след като обяви, че Мън е разследван за нарушения на закона, предаде Франс прес, цитира БТА.
Китай: Бившият шеф на Интерпол е „приемал подкупи“

[ad id=“225664″]

Мън „е приемал подкупи и е заподозрян в закононарушения“, посочи в комюнике министерството на обществената сигурност, без да уточни какви са обвиненията. Интерпол информира вчера за оставката на своя президент. Той изчезна преди повече от десет дни, след като се завърна в Китай.

Комюникето бе представено като заключителен документ от събрание, проведено в понеделник от партийната организация на китайската компартия в министерството на обществената сигурност (полицията, бел. АФП).

В текста не се уточнява дали обвиненията срещу Мън имат връзка със задълженията му в министерството или с функциите, изпълнявани от него в Интерпол. Не е уточнено също дали е поставен под стража.

[ad id=“263680″]

Китайското министерство съобщи днес, че специална работна група ще разследва заподозрени в корупция съучастници на Мън Хунвей, предаде ТАСС. „За да бъдат спазени изцяло изискванията на ЦК на Компартията на Китай, ще се формира специална работна група, която според законово установената процедура ще проведе разследване на служителите, заподозрени в получаване на подкупи заедно с Мън Хунвей“, се казва в документа.


image0 (9K)