Пежо не спря на СТОП и помля пътниците в две коли

„Пежо“ не спря на СТОП на кръстовище и причини ПТП, от което пътници и водачи в два автомобила са с множество наранявания.

На 10 октомври по ул.“Надканижа“ в Казанлък се е движело „Пежо“, управлявано от 81-годишен казанлъчанин. В автомобила, на предната дясна седалка, е пътувала 82-годишна жена, също от Казанлък. На кръстовището с бул.“Ал. Батенберг“ водачът не спира на СТОП, навлиза в кръстовището и удря движещия се по булеварда в посока запад „Мерцедес“, управляван 58-годишен водач от Казанлък. В резултат на сблъсъка водачът на „Мерцедес“-а е получил разкъсна рана на главата. Обслужен е амбулаторно и е освободен, без опасност за живота. Водачът на „Пежо“-то е със счупено ребро. Оставен е за лечение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота. Пътничката в „Пежо“-то е получила счупване на седем ребра. Транспортирана е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.

Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като пробите и на двамата са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.


image0 (9K)