Пеевски пред „Телеграф“: Мишена съм на чудовищна дезинформация

„Българските политици трябва да престанат да се държат като тийнейджъри в дискотека, носещи се безметежно под звуците на музиката, а да започнат да мислят за хората и да мислят не от днес за утре, а с далечен хоризонт. Защото някой ден хората неминуемо ще им потърсят сметка какво са свършили“.фТова заявява депутатът от ДПС и издател Делян Пеевски в интервю за „Телеграф“.

[ad id=“236993″]

В коментар за задочната престрелка между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев, в която замесиха и неговото име, Пеевски посочва, че не приема да бъде замесван в конфликтите между премиера и президента – „било то личностни или от друг характер“. Най-лесно е да се лепи етикетът „Пеевски“ на всеки проблем, но това не е решение подчертава той и настоява, ако двамата смятат, че е „нещо лошо“, да се аргументират защо.

[ad id=“236999″]

В интервюто той посочва също, че т.нар. негови противници са хората, ограбили България – „приватизаторите от бандитската приватизация на Иван Костов и техните днешни марионетки политици“.

Разобличавал съм ги и ще продължа да го правя, защото хората трябва да знаят истината и да не позволят на същите тези олигарси да пленят отново държавата“, обяснява Пеевски и допълва, че именно заради тази му позиция олигарсите и създадената от тях медийна машина са създали образа на „универсалното зло Пеевски“, за да прикриват кражбите си и да отвличат вниманието от тях.

[ad id=“237001″]

„На олигарсите на Костов им трябва прикритие, трябва им образ, който да обира общественото неодобрение, за да не стигнат хората до истината за техните кражби. Превърнат съм в мишена на тази огромна армия за дезинформация, впрегната да работи за негативния образ на Пеевски. Но въпреки всичко целта, която съм си поставил – да осветявам същите тези олигарси и кражбите им, ми носи истинско удоволствие“, категоричен е той.

Пеевски посочва също, че внесеният от него и още трима депутати от ДПС законопроект за печатните и онлайн изданията е гаранция за медийна прозрачност и именно по това кой е недоволен от него ще се познае кой се страхува от осветяването на собствеността и финансирането на медиите.

[ad id=“238430″]

В коментар на внесения от банкера беглец Цветан Василев иск по глобалния закон „Магнитски“ депутатът посочва, че не е притеснен от процедурата, както и че на лъжите на Василев трябва да се отговаря с истината. Аз говоря истината и затова съм спокоен, обяснява той и допълва, че е „висша форма на наглост да си избягал от правосъдието, да си отговорен за кражбата на милиарди и същевременно да приказваш колко си морален, да плащаш очевидно с откраднатите пари на армия от журналисти, за да лъскат имиджа ти и да обвиняват всички, които са изнесли истината за тези грабежи“.

[ad id=“263680″]

Пеевски подчертава също, че настоящата симбиоза между Цветан Василев и Иво Прокопиев не го изненадва, защото ако изобщо войната в миналото между тях е можело да се нарече война, тя е била между двама създадени от Костов олигарси за сърцето на техния създател.


image0 (9K)