Педро Еуженио изстреля Верея на полуфинал за Купата

Верея се класира на полуфинал за купата на България след като победи с 2:0 Дунав в последния четвъртфинал от турнира за купата на България на стадион Трейс Арена в Стара Загора. Португалецът Еуженио се разписа на два пъти във вратата на русенци.
Мачът започна с атаки към двете врати. В 12- та минута Момчил Цветанов от домакините бе изведен в наказателното поле, но диагоналният му удар профуча на сантиметри от лявата страничната греда.В 15- та минута Осман Балде стреля от 20 метра, но кълбото профуча над вратата на Дунав.

В 23 – та минута Елиаш намери Педро Еуженио пред наказателното поле и португалецът със страхотен удар оплете топката в горния ляв ъгъл.
В 29 – та минута Домовчийски с гръб към вратата намери Еуженио, който отправи удар, но топката мина край страничната греда.След почивката гостите се опитаха да упражнят натиск но отборът на Верея игра организирано и не допусна опасности пред вратата на Аргилашки.
Верея стигна до втори гол в 74- та минута.
Керкар центрира остро отляво в наказателното поле където защитата на Дунав не успя да изчисти както трябва топката, която бе овладяна от Еуженио и я прати с удар от 10 метра в мрежата за втори път. В петък Верея ще разбере противника си на полуфинала, за където се класираха Лудогорец, Ботев (Пловдив) и третодивизионния Литекс.


image0 (9K)