Педофилът от Сотиря блудствал с малката Радка и преди месец

Единият от нападателите, опитали да изнасилят 7-годишно момиченце в Сотиря – 60-годишният клошар, е блудствал с детето и преди един месец. Тя не смеела да се оплаче, защото той заплашвал, че ще й пререже гръкляна. Това разказа пред камерата на Нова телевизия майката на момичето – Цвета Атанасова.

Именно тя успяла да предотврати изнасилването на дъщеря й в петък, след като случайно видяла как момче на 14 и мъж на 65 години я нападат в близост до дома й. По-възрастният мъж бил съсед на семейството на жертвата, в което има общо пет деца.

Пострадалото момиченце е откарано в болница адекватно и без сериозни наранявания. Било с прехапана буза от това, че насилникът я е стискал за устата да не вика.

По-младият нападател пък успял да избяга от местопрестъплението, но малко по-късно е заловен от полицията. Това съобщи кметът на сливенското село Димчо Георгиев.

„Когато получихме сигнала, по-малкият нападател беше избягал. Впоследствие полицията го хвана. Повече подробности ще дадат отговорните органи“, каза Георгиев.

Той бе категоричен, че трябват законови промени, за да се спрат подобни престъпления. „Ако може, трябва да има постоянно присъствие на полиция на селото“, каза още Георгиев.

Нападението над детето, което разтърси Сотиря само две седмици след жестокото убийство на малката Кристин, е извършено в петък следобед.

Родителите на жертвата са категорични, че ще съдят насилниците.


image0 (9K)