Педиатърът препоръчва: Децата трябва да бъдат закалявани

 От 0  до – 12 градуса децата трябва да бъдат извеждани на студа и да играят в снега поне по половин час, защото това закалява организма им, обясни пред БНР началникът на отделението по неонатология на болница „Токуда“ д-р Радка Масларска.

[ad id=“263680″]

Ако учениците са здрави и температурата в класните стаи е около 21 – 22 градуса, няма проблем те да ходят на училище, подчерта специалистът:
„Когато има сняг и температурите са около нула градуса е много хубаво, здраво време, когато по-малките деца могат да започнат да се закаляват, а по-големите да излизат навън, да играят, да се разхождат. Това време предполага голяма част от заобикалящите ни вируси да не са агресивни към децата.“

[ad id=“225664″]

..
“ Ако родителите се притесняват от по-дълги разходки, да извеждат децата за малко на балкона и да проветряват по-често помещенията. По-големите деца дори при по-ниски температури могат да излизат по-дълго навън добре облечени.“
Д-р Масларска посъветва родителите да не отглеждат децата в прекалено отоплени помещения, защото това отслабва имунитета им. Когато децата спят, температурата в стаята не бива да надвишава 22 градуса, а когато са будни и играят да бъде около 23 градуса.


image0 (9K)