Певици и плеймейтки се срамуват от имената си: Донка стана Даная, Ася Дойчева – Алисия

Певици и плеймейтки водят дела в съда за смяна на името в личните си документи. След като са станали известни в обществото с даден псевдоним, в един момент те решават да го узаконят и впишат в паспортите си.

Мис Плеймейт 2016 Магдалена Бадер съкрати малкото си име на Маги, заради марката дрехи, която регистрира след еротичния конкурс. Обратното направи Мис България Свят 2000. Освен че е приела фамилията на мъжа си Георгиева, тя настоява да я наричат с цялото й име Магдалена, а не с галеното Маги.

23-годишната Донка пък се прекръсти на Даная за конкурса Мис Плеймейт 2017. Тя споделила пред свои приятелки, че никой не бива да узнае тайната й, тъй като името й е прекалено демоде и не отговаря на модерните стандарти. Най-младата звезда на Пайнер също избра да се представя с артистичен псевдоним. Даниела Пирянкова вече ще се казва Данна.

Каките й от най-голямата музикална компания вече направиха това дори в съда.

Преслава се отказа от рожденото си име Петя и вече в личните си документи фигурира с артистичния псевдоним, с който се подвизава от 14 години. Още през пролетта на 2018-а тя е подала молба в Софийския районен съд, а в началото на лятото съдът се произнесе в нейна полза и е разрешил смяната. Покрай делото с гримьора Цецо Андреев стана ясно, че и Емилия Цветкова е сменила малкото си име с артистичния си псевдоним Емануела. На едно от заседанията тя бе извикана така, а не с рожденото си име. Джена пък беше първата пайнерка която сменя името си от акта за раждане – Десислава.

По лични документи Азис, се казва Васил Боянов Траянов, но преди няколко години добави псевдонима си в документите си, а малко известен факт е, че за първи път излиза на сцената като Крез. Колегата му Амет пък се казва Байко. Джина Стоева- Десислава. Магапаса е Добрин Атанасов Петров, а Джаго- Митко. Есил Дюран също е сменила името си, а реалното й такова е Исмигюл Наим. Милко Калайджиев се казва Михаил, а колегата му Джордан – Йордан Методиев. По паспорт Глория е Галина Иванова, под името Галина са родени още Кали и Галена. Алисия по документи е Ася Дойчева, но тя изобщо не желае това да става достояние на феновете. Също се отнася и за Бони, която по паспорт е Бонка Илиева. Борис Дали е Борислав Делибалтов, а Роксана, Тони Димитрова и Нети носят имената Антоанета, пише „Телеграф”.


image0 (9K)