Патриотични табели на улици в Стара Загора поставиха от ВМРО

На 1-ви ноември България отбелязва Деня на народните будители – книжовниците и просветителите, изградили и съхранили духовните ценности и националното самосъзнание на българите.

Това стана повод от ВМРО -Стара Загора да направят благотворителен жест по случай празника. Старозагорските войводи поставиха нови информационни табели на десет улици в града, които носят имена на известни българи.

Това са ул. „Иван Гарванов“, ул. „Гоце Делчев“, ул. „Генерал Стефан Тошев“, ул. „Анастасия Тошева“, ул. „Сава Силов“, ул. „Братя Жекови“, ул. „Методий Кусев“, ул. „Георги Апостолов“, ул. „Кольо Ганчев“.

От поставените информационните табели гражданите ще могат да научат факти за живота и дейността на старозагорските будители.

Защо една малка уличка в Стара Загора носи името на Георги Апостолов?

Един народ, който има съзнание, култура, писменост, наука непременно ще има светла и трайна бъднина!“. С този цитат на Васил Друмев от ВМРО аргументират акцията си.

Вероятен потомък на френски благородник ще играе ролята на съратника на Ботев – старозагорецът Георги Апостолов

От ВМРО – Стара Загора честитят Деня на народните будители на съгражданите си. Патриотите се заричат и занапред да провеждат подобни патриотични начинания, които целят въздигане на българската духовност и национално самочувствие.


image0 (9K)