Патриарх Неофит с въздействащ призив за Рождество Христово

Негово Светейшество българският патриарх Неофит призова в своето Рождественско послание да се погрижим сред нас да няма вече страдащи и нуждаещи се. Да няма гладни и жадни – както за храна и вода, така и за най-елементарно човешко внимание.

Отечески приветстваме и поздравяваме с Христовото Рождество всички верни чеда на светата ни Православна църква, в Родината и далеч от нея. На всички всесърдечно благопожелаваме душевно и телесно здраве, апостолски дух и богоблагословени успехи във всяко богоугодно и доброполезно начинание„. Това се посочва в синодалното послание на патриарх Неофит и на Светия синод по повод Рождество Христово.

Нека в нощта на Рождеството всички ние, които сме Христови, сторим място на раждащия се заради нас и за нашето спасение божествен Младенец, като отворим за Него нашите домове и нашите сърца. Нека не само със слово, но и с дела на милосърдие да покажем принадлежността си към Неговата света Църква, като според силите и възможностите си се погрижим сред нас да няма вече страдащи и нуждаещи се, гладни и жадни, не само за храна или питие, а и за топла дума, за най-елементарно човешко внимание. Към това ни призовава не само в тази свята нощ, но и във всички дни от живота ни, християнската ни съвест, това очаква от нас раждащият се днес Господ и Спасител наш Иисус Христос„, се казва в приветствието.


image0 (9K)