Паси: Холандия пречи на членството ни в Шенген!

„Европредседателството ни започна с летящ старт“, смята бившият външен министър

[ad id=“263680″]

„Пред членството на България в Шенген се поставят нови и изкуствени условия. Има страни, които пречат на влизането ни в Шенген. ЕС не изпълнява ангажиментите си към България за Шенген.“ Това каза в ефира на бТВ бившият външен министър Соломон Паси.

„Аз съм оптимист, че влизането в еврозоната ще спомогне за влизането в Шенген. Всичко това става на фона на европредседателството ни, което започна с летящ старт. Имам доверие в българската дипломация. В последните години тя се справя отлично“, коментира Паси и уточни:

„Мога да дам пример за дипломация. На всички е ясно, че премиерът на Холандия има аспирации към мястото на Доналд Туск. Нашата дипломация, а също и румънската, съвсем спокойно може да му намекне, че ние ще блокираме това негово желание, ако той продължава да блокира участието ни в Шенген.“

[ad id=“218001″]

„Македония си е на македонците. С това трябва да свикнат всички. Трябва да продължим напред. Западните Балкани трябва да станат част от ЕС и НАТО, като това ще доведе до намаляване на напрежението в региона. Популизмът пречи на развитието на Европа. Технологиите ще извадят Европа от летаргията“, прогнозира бившият външен министър от правителството на Симеон Сакскобугготски.


image0 (9K)