Паси: Въпросът е дали ЕС ще се превърне в съюзник на Китай във войната срещу САЩ

„Всеки проект – колкото е по-голям, толкова по-трудно се изпълнява, но и толкова по-големи са резултатите от него. Имаме нужда от китайско въображение и постоянство в изпълняването на тези проекти“, каза Паси.

[ad id=“225664″]

„Въпросът е дали ЕС ще стане съюзник на Китай във войната срещу САЩ. Всички ще загубим от тази търговска война. Ние също пострадахме от митата на Тръмп, имаме общи инициативи с Канада какъв да бъде нашия ответен отговор. Битката става изключително политизирана. Надявам се, че ще видим нейният край до няколко години.“ Това заяви Соломон Паси.

„Отношенията между Европа и Китай опират до едно нещо – мащаб. „Белене“ е нещо, за което много се говори, затова не мога да кажа нещо ново по тази тема. Ние предлагаме тези 16+1 държави да предложат възстановяване на трасето Ориент експрес по нов начин“, коментира Паси пред бТВ.

„Това може да бъде влакът „Лондон-София-Шанхай.“ Китайският премиер веднага пое задачата да бъде рекламен агент на България. Може да се рекламираме с митологията и легендите за героите, живели по нашите земи“, изтъкна още той.

„Имаме нужда от китайско въображение и постоянство в изпълняването на тези проекти“, подчерта в заключение Соломон Паси.


image0 (9K)