Партньорът на ДОСТ, Орхан Исмаилов: Всички партии да извадят от листите си кандидат- депутатите, оповестени от Комисията по досиетата

Лидерът на НПСД, Орхан Исмаилов призова „всички партии, абсолютно и без изключение, да извадят от листите си кандидат-депутатите, оповестени от Комисията по досиетата“ вчера като агенти на бившата ДС. НПСД е част от Обединение ДОСТ, чийто лидер Лютви Местан е сред хората с картонче.

НПСД, основана от Касим Дал, отказваше да работи заедно с ДОСТ на Местан именно заради принадлежността на лидера и нейни членове към ДС. След смяна на ръководството на НПСД, когато Корман Исмаилов бе заменен с Орхан Исмаилов, партията стана част от Обединение ДОСТ и двете формации тръгнаха с общи листи за избори 2016.

В граждансата квота на Обединението като водач на листата в 24 МИР в столицата е режисьорът Евгений Михайлов, който преди дни обясни, че за Местан няма следи от доноси.

Декларацията на НПСД:

Във връзка с оповестената от Комисията по досиетата проверка на регистрираните кандидати за народни представители за 44-то Народно събрание, заявяваме, че от НАРОДНА ПАРТИЯ СВОБОДА И ДОСТОЙНСТВО няма кандидати с установена принадлежност към Държавна сигурност или разузнавателните служби на БНА.
НАРОДНА ПАРТИЯ СВОБОДА И ДОСТОЙНСТВО винаги е отстоявала ясна и последователна позиция по отношение на агентите на ДС, която е записана и в Устава на НПСД. Нашата партия влезе в Обединение ДОСТ с категоричното изискване декомунизацията и лустрацията да станат основен стълб на политическата платформа на коалицията. Затова призоваваме всички партии, абсолютно без изключение, да извадят от листите си кандидат-депутатите оповестени от Комисията.
Изборът и решенията им ще бъдат показателни за техния политически морал пред българските граждани.

Източник: offnews.bg


image0 (9K)