Парламентът освободи Николай Нанков като народен представител

Парламентът прекрати пълномощията на народния представител от ГЕРБ Николай Нанков. Той се върна в парламента, след като подаде оставка като министър на регионалното развитие и благоустройството. Вчера Нанков подаде молба да бъде освободен като депутат по лични причини.

[ad id=“225664″]

Драгомир Стойнев от БСП поиска да разбере какви са причините Нанков да напуска парламента. „Отговаря ли на истината твърдението, че той ще бъде върнат като заместник-министър на регионалното министерство“, попита Стойнев. „Ако се върне в министерството, как това отговаря на поетата морална отговорност за катастрофата край Своге“, допълни той.

„Г-н Нанков, вие морален ли сте или лоялен?“, попита още депутатът. „Възкръсването“ му в регионалното министерство, едва ли ще доведе до „възкръсване“ на жертвите в Своге“, заяви Таско Ерменков от БСП.

„Заставаме твърдо зад професионалиста Николай Нанков“, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той припомни, че зад Нанков като министър са застанали и от сдружението на общините. „Когато един министър е успял да направи политики, които да стигнат до всички български граждани, да говорите по този начин е несериозно“, обърна се той към левицата и призова да спрат с омразата и агресията.


image0 (9K)