Паник атака покосила Владо Пенев в „Откраднат живот” заради предпазен костюм за COVID-19

Владимир Пенев признава, че пандемията от китайския вирус доста го е притеснила. Актьорът прекарал повече от месец, без изобщо да мръдне от апартамента си. Дъщеря му доставяла храна пред вратата му и не влизала при него.

За да взема превантивни мерки срещу Ковид-19, Владо пиел редовно цинк, селен, рибено масло, витамин С и още няколко полезни за здравето неща. Бил в рисковата възрастова група, а и страдал от високо кръвно. Отделно се притеснявал, че пандемията е нанесла жесток удар на артистичната гилдия у нас. Не бил сигурен, че „Откраднат живот” щял да има нов сезон, защото в последните серии вече била заснета борбата с коронавирусът.

„Имах даже сцена, в която трябваше да съм облечен в истински предпазен костюм. Направо ужасно! Получих паник атака. Този костюм те кара да изпадаш в много странно състояние. Съвсем истински беше – като на лекарите. Не зная хората, които работят така, как се справят и с това предизвикателство. На мен ми беше трудно. Никаква идея нямам какво ще става и със сериала. Светът няма да е същият, но какъв ще е?! Не мога да си го представя! Вирусът на отне възможността да работим, да се срещаме на живо с хората. притеснявам се и за зрителите, които чисто икономически ще трябва да се възстановяват след кризата”, признава Пенев.

Той издава, че спазва стриктно карантината, макар че не бил съгласен с някои забрани. Напълно подкрепял носенето на маски и остро критикувал гражданите, които кръстосвали улиците без предпазни мерки, а по празници масово напускали столицата, за да ядат и пият с роднини в провинцията. Имал цяла торба с ръкавици, които непрекъснато носел, в малкото време, през което си позволявал да ходи навън. В джоба си задължително носел дезинфектант, пише „Уикенд“.

„Дъщеря ми Яна ми го донесе. Беше го купила още в началото на епидемията. Тя е много отговорно момиче. Всичко, което ми носи го оставя навън – на изтривалката на вратата. Звъни ми, когато вече е на поне километър от вкъщи. Притеснява се да не ме зарази. Винаги ме предупреждава да напръскам донесеното с дезинфектант. Виждаме се предимно чрез интерент приложенията на мобилните си устройства. Разбирам, такива са времената”, разкрива звездата на „Откраднат живот”.


image0 (9K)