Панаир в Стара Загора от утре без Скара-бира и със захарен памук… в торбичка

Въпреки пандемичните мерки и ограниченията за търговците и посетителите, традиционният есенен панаир в Стара Загора ще се състои.

Той е част от мероприятията по повод празника на Стара Загора – 5 октомври.

52-ма търговци са се регистрирали тази година и утре – 26 октомври, ще отворят своите сергии и атракциони, каза за ЗАРАТА главният специалист от АБ-изток инж. Мима Георгиева.

Тя увери, че цялата организация е подчинена и съобразена с мерките, разписани в заповедите на здравния министър относно ограничаване на заразата с Covid-19. Подредили сме преместваемите обекти на тротоарите на разстояние дори повече от указаните метър и половина. Търговците са инструктирани да осигуряват дезинфектанти, да работят с маски и ръкавици и да не позволяват струпване на клиентите си.

Скара-бира тази година няма да има!

За хранителните продукти, които ще се продават, инж. Георгиева уточни, че ще бъдат опаковани в торбички, включително и захарният памук.

Осигурени са химически тоалетни, контейнери за смет, както и почистващ персонал. От Административно бюро-изток ще осъществяват ежедневен контрол и ще санкционират неизпълняващите изискванията.

На много важния въпрос относно спокойствието на живеещите в района, Мима Георгиева отговори, че всички търговци са подписали разпореждане за спазване на обществения ред. Наредбата на Община Стара Загора гласи, че трябва да се пази тишина в интервалите 22-09 ч. и 14-16 ч.

Панаирът ще е отворен до 5 октомври. А дотогава, отсечката от бул. „Иван Вазов“ от ул. „Августа Траяна“, до „Хан Аспарух“, ще бъде затворена за движение на МПС.


image0 (9K)