Пак се прочухме! Българи изписаха имената си и на Метеора

Нов вандалски акт е извършен от българи върху исторически забележителности – този път нашенци изписаха имената си върху скални ниши в Мтеора, Гърция, информира bTV.

Две мъжки и три женски имена са изписани с червен спрей встрани от най- големия туристически поток на мястото. Дали това са били Красимир, Даниела, Милена… какво значение има?!

Група българи отиват да разгледат да разгледат скални ниши, в които се смята, че са се усамотявали монасите много преди да се появят известните манастири. Попадат на скандалните надписи в червено.

Вижте с какви табели се е снимала жената, пуснала снимката с “Локо 2019” върху Хеопсовата пирамида!

„Огромни надписи – първо бяхме в потрес, после ни хвана голям срам и си представихме как там идват хора от цял свят и гледат тези имена”, разказва планинския водач Момчил Цветанов. Мястото е встрани от манастирите и няма видеонаблюдение, продължава Момчил, който води нашите туристи.

А въпросът кои са хората, извършили вандалския акт, остава без отговор.

Психолозите обясняват, че подобни действия говорят много за авторите си. „Може и да е форма на егоцентризъм, т.е. аз съм най-великия, за мен е позволено всичко и не важат никакви други норми – в този смисъл его свръх изява на егото, егоцентризъм”, казва психоложката Десислава Георгиева. Според специалистите, подобно себеизразяване говори и за липсата на ценности, заложени във възпитанието.

Това не е първият случай, в който българи се опитват да „блеснат“ на исторически значими места по света. В началото на годината Хеопсовата пирамида осъмна с надпис „Локо 2019″. Преди това и мемориалният комплекс в японския град Хирошима стана жертва на вандализъм с надраскването на надписа „Локо София“ с черен спрей.

 

 


image0 (9K)