Пак сблъсък с роми за висока музика и пак ранени полицаи

Пак сблъсък с роми за висока музика и пак ранени полицаи, този път в Сливен, дни след аналогичната ситуация в Гълъбово. Трима полицаи са леко пострадали

Сигналът е бил подаден от квартал „Надежда“ в Сливен към 22.15 часа снощи, съобщиха от пресцентъра на МВР. Веднага към мястото били насочени полицейски автопатрули. При пристигането си униформените заварили група местни жители, които отказали да изпълнят разпорежданията им и да предоставят документите си за самоличност. При опит да бъдат задържани, двама от тях, във видимо нетрезво състояние, започнали да хвърлят твърди предмети и бутилки срещу полицаите, да ги обиждат и заканват.

[ad id=“225664″]

Насъбралата се тълпа оказала яростна съпротива, при което са били ранени служителите на МВР. Двама от тях са прегледани в болнично заведение и освободени, а един – оставен за наблюдение, съобщава dnes.dir.bg

Задържан е 46-годишен мъж, а в хода на проведена тази сутрин специализирана полицейска операция в РУ-Сливен са отведени още деветима души от групата, чиято съпричастност към инцидента се установява. Прокуратурата наблюдава разследването.

Само преди дни се стигна до напрежение и изпращане на жандармерията в Гълъбово, където също полицаи бяха нападнати и от роми при сигнал за силна музика, нанесени бяха и щети на служебните им автомобили, бе обкръжено и Районното управление.


image0 (9K)