Пак за Костенец – Чането, Милена и Валентин. Г-н Борисов, оставки в МВР, нещо?

Кой уби „бизнесдамата“ от Костенец Милена, замогналия се незнайно как Вальо и „килъра“ Чане? Колко пари струва разследването и недоказаното самоубийство на злосторника?

 
Елена ДЮЛГЕРОВА
Отново за случая – не, трагедията в Костенец. С фризьорката Милена, незнайно какво правещият Вале от тъдявашния квартал „Полето“, където двамата с „чудовището“ Чане са живели на една ограда място.
Неизвестно как в последните 20 дни умряха трима души и едно дете остана пълен сирак с тежки психически травми, Полицията дири „убиеца“, „чудовището“ и какво ли не още в продължение на ДВАЙСЕТ дни.
 
В друга държава при подобен случай вътрешният министър си подава оставката и разследването продължава.
 
Обаче тук е България и целият ресурс на МВР и жандармерията е концентириран в Костенец в продължение на ДВАЙСЕТ ДНИ. Всеки ден се дават нищо неказващи брифинги. Извинете, брифинги, уверяващи, че „престъпникът“, „чудовището“ и т.н. се издирва с все повече и повече полиция, жандармерия и прочие разни тайни хора.
 
А ако нещо подобно или просто инцидент, изискващ част от този ресурс, се случи междувременно, какво прави МВР -ето и г-н министърът Младен с командващ Бойко Борисов?
 
Ами нищо – замазва се работата, каквато и да е тя.
 
Не е ли вече и за слепия очевидно, че Костенец не е Дания, обаче гнилото си е гнило?
 
Просто за пореден път мафията си плати на полицията в Костенец. (Представа нямам как; вероятно периодично си плаща; всеизвестно е, че през Костенец минава пътят дрогата в България. Само името Демби ще припомня и ще замълча.)
 
Та Милена и вторият убит Валентин, за когото нищо не се продумва (поне да бяха задълбочили драмата и около него), са зловещо, в кървища, убити от някой си дребен престъпник крадец с добродушна физиономия Чане. Впрочем, много близка негова приятелка от детинство споделя: „Всички пишете глупости. Винаги, на всички е помагал.“ И отсича: „Няма да говоря. Сигурна съм, че не е той.“
 
ВАРИАНТ 1: Някакви (полицията е знаела вай-вероятно, а не бих изключила и ченгета да са го направили за по-лесно „утре“ да я открият) са инсценирали убийството на Милена от Стоян. Той изчезва, тя е открита убита от сестра си и сина си. Страшно изглежда. Бил я, душил я, прострелял я по особено жесток начин. И особено хладнокръвно изчезнал за 20 дни.
 
ВАРИАНТ 2: Всичко, което ченгетата твърдят, е вярно. Чане се застрелва, понеже е обкръжен точно след изборите и освен това е психо. Утрепал е Милена по особено жесток начин. Плюл е на детето си. Себе си прежалил.
 
–-
 
Междувременно всеки ден вървяха брифинги под наслов „РаботимЕ“.
 
Нека припомним, че никой не отрече мълвата за туй дето и Милена, и Валентин, били пласирали дрога, но си попревишили правата, поради което били ловко отстреляни, а Стоян-Чане – убит, за да бъде натопен.
 
В Костенец упорито се говори, че и у Милена, и при Валентин е била намерена дрога. Никой нищо не е казал Стоян да се е занимавал с наркотрафик.
 
“Публична тайна е, че Милена продаваше наркотици”, разкрива местен. Застреляната фризьорка и собственичка на погребална агенция от няколко години била влязла в схемата на наркопласьорите и предлагала кокаин и хероин. Самата тя не криела, че пуши “весели цигари”.
 
Хора в Костенец виждат в нарковерсията обяснение за рязкото замогване на братовчеда и бившата жена на заподозрения за двойно убийство Стоян Зайков-Чане. Неотдавна Валентин си купил скъпа кола и апартамент в София.
 
Милена пък бързо построила къщата, в която живеела след раздялата с Чане. Макар самият той и синът им Стивън да помагали за строителството, парите за вдигането на личния имот осигурявала Милена.
 
Бойко ще се изкаже ли по въпроса? Питам, защото няма как да пресметна колко сума ти пари от данъкоплатци бяха изхарчени за тази – както се вижда – трогателно скалъпена акция.
 
За втори път питам – Младен Маринов, министър, няма ли да си подаде оставката?
 
Бойко тъй и тъй е тръгнал, защо не му я поиска? Неудобен въпрос, извинете.

image0 (9K)