Пазарлъци между ВМРО и ГЕРБ за подкрепа на Фандъкова

„Водят се разговори с ГЕРБ. Говорим за политиките, които искаме да осъществим в София. Ако по тези теми постигнем съгласие, най-вероятно ще подкрепим ГЕРБ. Това ще е полезно за софиянци“, каза шефът на предизборния щаб на ВМРО Юлиан Ангелов пред бТВ. Той добави, че има три-четири теми, на които държат, сред които повишаване на сигурността в града, достъпа до Витоша и т.н.

Според него резултатът на ВМРО в София е добър, тъй като общинските съветници на партията от трима стават четирима и те били „определящи за управлението на столицата“. Той допълни, че политическата сила все още не е взела решение кой да подкрепи от отишлите на балотаж Йорданка Фандъкова и Мая Манолова.

Ангелов обвини коалиционния партньор ГЕРБ, че са прилагали „мръсни номера и манипулация“ при екзитполовете в Пловдив. Повод за коментара му пред Би Ти Ви стана обратът в града, при който в края на изборния ден бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов, който на тези избори се кандидатира от местната коалиция НФСБ/ВМРО излезе втори, изпреварвайки Дани Каназирева от коалицията „Съюз за Пловдив“. Почти през целия ден екзитполовете даваха сравнително голяма преднина на Каназирева. По думите на Ангелов „един месец социологията показваше, че Славо Атанасов се движи втори“.

„Това е манипулация, която най-вероятно идва от основния ни опонент“, каза той, като уточни, че говори за кандидата на ГЕРБ Здравко Димитров, който ще спори с Атанасов на балотажа в неделя.

„Мръсни номера се правят от всички по време на избори. Тази манипулация обаче беше направена нарочно. На балотажа се надявам пловдивчани да си върнат за тази гавра с тях“, добави Ангелов, като уточни, че в още няколко общини на втори тур кандидатите на ВМРО и ГЕРБ се изправят един срещу друг.


image0 (9K)