Пада мистерията около старозагорската телевизия на шоумена политик Слави Трифонов

Най-после пада мистерията около новата телевизия на Слави Трифонов. Всички подробности около медията на шоумена и лидер на „Няма такава държава“ ще станат ясни във вторник.

Точно в 11 часа на 23 октомври Слави Трифонов ще даде интервю, което ще се излъчи на официалната му Facebook страницата му.

„Темата е “7/8 TV – начало, разпространение, съдържание“, разкри в съобщение до медиите сценаристът на „Шоуто на Слави“ Тошко Йорданов.

Преди дни ЗАРАТА бе една от първите медии, която първа съобщи, че Слави Трифонов е купил своя телевизия след сделка за 500 000 лева – а именно, че шоуменът-политик е новият  е новият собственик на лиценза за излъчване на регионалната ТВ „Стара Загора”. По-късно дойде информацията, че Дългия ще премести телевизията в София и ще я кръсти 7/8 ТВ.

Не е учудващо, че медията наскоро получила и така нужния лиценз за национален ефир. Информацията на ЗАРАТА се потвърди и от проверка в Търговския регистър.

Фирмата, която оперира зад телевизия „Стара Загора”, е „Статис” АД и тя е собственост на бизнесмена от Стара Загора Дамян Георгиев. Точно преди седмица – на 10 октомври 2019-а, акционерното дружество е сменило борда на директорите и вече начело е един от най-близките хора на Слави – 50-годишният Евгени Маргаритов Димитров – Маестрото. Димитров е посочен и като официален представител.

В управата влизат още 44-годишната Ася Тодорова Тодорова и 47-годишната Диана Димитрова Младенова. Търговският регистър вече е внесъл промените в управата на фирмата зад ТВ „Стара Загора”. Капиталът на АД-то е 51 000 лева, разпределени в 1500 поименни акции с цена 34 лв., показа още проверката ни. Адресът на фирмата вече е променен на София, пл. „България“ 1, НДК, зала 12. Доскоро зад регионалната медия стояха близкият до БСП адв. Дамян Георгиев (51) и журналистката Станимира Димова Димова (50). Последната няма общо с телевизията от няколко години. Засега няма официална информация каква е стойността на сделката, но според спекулациите ТВ „Стара Загора” е сменила собствеността си срещу 500 000 лева.

От екипа на Слави Трифонов вече анонсираха, че телевизията ще смени името си на „7/8” и по план трябва да стартира на 1 ноември 2019-а. Шоуменът вече публикува във своя Facebook профил кратко промо, което завършва с думите: „7/8 TV – силата е истината“.

Във визитката на ТВ „Стара Загора“ пише, че е национална телевизия със студио в Града на липите и поетите, която с програмата си обхваща широк набор от теми, които засягат аудитория от цялата страна. Програмата стартира през 1996 година. Това е първата информационна телевизия, ориентирана към новини и публицистични предавания в Стара Загора и региона.

Потенциалната аудитория на телевизионната програма на практика обхваща цялото население на територията на България. Телевизия „Стара Загора” може да бъде гледана в мрежите на национални оператори като „Булсатком”, „Близу”, „Тракия Кабел”, „Нетера” и други, както и десетки регионални оператори. Програмата се излъчва на живо в сайта на телевизията, както и в онлайн канали във Facebook и YouTube.

Според осведомени, регионалния офис на телевизия „Стара Загора“ ще запази своя тв профил, както и новинарското си съдържание, докато от централното студио в София ще се излъчват само предавания.

 

 


image0 (9K)