Падаща мазилка и липса на топла вода в АГ болницата в Стара Загора

За падаща мазилка и липса на топла вода в АГ болницата в Стара Загора сигнализира Нова телевизия. Стигнало се е дори до запечатване на стая и тоалетна в здравното заведение,за да не се извършва лечебно-диагностична дейност вътре.

Директорът на УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“ проф. д-р Йовчо Йовчев посочи, че вече е разпоредена проверка, а пациентите от запечатаната стая са пребазирани в другите стаи на болничния комплекс. Според Йовчев условията не са луксозни, но са нормални и позволяват извършване на лечебна дейност.

За последно ремонт в болницата е правен през 2011 година. До седмици обаче щяло да бъде готово новото АГ отделение в университетската болница, а старата ще бъде закрита.

Тя ще престане да съществува въобще като част от структурата на УМБАЛ „Проф. Д-р Ст. Киркович“, т.е. няма да извършваме в нея повече лечебна дейност, посочи проф. д-р Йовчо Йовчев.

Директорът на здравното заведение обясни, че ремонт не се прави поради липсата на средства. Според него ако от гражданите се събираха пари под формата на платено раждане, е щяло да има достатъчно средства и за ремонт на съществуващата АГ сграда. За миналата годинав АГ болницата в Стара Загора са се родили над 1200 деца.


image0 (9K)