Павлова за Истанбулската конвенция: Да се разчепка максимално темата!

„Трябва да изчистим имиджа на Балканите, че са държави, които създават само проблеми, заяви тя. Отношенията Европейски съюз – Турция са изключително важни“, посочи тя.

[ad id=“263680″]

„Докато не постигнем съгласие, няма да приемаме Истанбулската конвенция“. Това заяви министърът по европредседателсвото Лиляна Павлова. Тя се обяви за стойностен дебат в обществото по темата.

Павлова заяви, че първо трябва да бъдат представени законите, които би трябвало да приемем с нейната ратификация, за да бъдат изчистени всички спорни казуси, които вълнуват хората.

„На 6-ти февруари излиза стратегията за Западните Балкани. Тя е подготвителната част за срещата на върха, която предстои“, каза още Лиляна Павлова по БНТ.

„Важно е да ни припознават и да ни вярват като лидери на Балканите. Имат ни доверие, че именно България може да бъде мостът“, заяви Лиляна Павлова. „Трябва да изчистим имиджа на Балканите, че са държави, които създават само проблеми, заяви тя. Отношенията Европейски съюз – Турция са изключително важни“, подчерта тя.

[ad id=“218001″]

„Протестите са нещо естествено и се случват навсякъде в демократичните държави. Важното е да има конструктивност и диалог, не на инат да се постигат цели“, обясни Павлова.

По думите й вотът на недоверие бил „един театър“.

Лиляна Павлова се обяви за „детайлен дебат за Истанбулската конвенция, който да е качествено проведен“. „Трябва да направим допълнително, за да бъде максимално разчепкана темата“, уточни тя.

 


image0 (9K)