Още 9 заразени с коронавирус, всички са от София

Потвърдени са нови девет случая на коронавирус у нас. Те са от различни възрастови групи и всички са от София. Четирима са под карантина в Белодробната клиника, без клинични оплаквания, но с положителен резултат. Двама от пациентите са настанени във ВМА.

„На базата на 99 изследвани проби са установени девет лица, които са положителни за коронавирус“ заяви на редовния брифинг проф. Мутафчийски, началник на ВМА и на Националния оперативен щаб, съобщава БНТ. „Едната е лежащо болна. Тя е от компанията на предишните положителни, заедно са били на конгресите в чужбина. Засега е в задоволително състояние”, обясни ген. Мутафчийски, цитиран от Нова телевизия. Едната лежащо болна е била на конгрес с друга жена с положителна проба. Една от жените, които са от групата „Лондон- Испания“ е в по-тежко състояние. Установява се хората, които са били в контакт със заразените.

Пациентът в „Пирогов“ е в стационирано критично състояние – няма влошаване или подобряване на състоянието му. При болните в Габрово и Плевен няма негативно развитие на симптоматиката, съобщи БНТ.

 

 


image0 (9K)