Още четири отбора ще играят напролет в Шампионската лига

Борусия Дортмунд, Атлетико Мадрид, Порто и Шалке се класираха за осминафиналите в Шампионската лига един кръг преди края на груповата фаза. Те се присъединиха към носителя на трофея от миналия сезон Реал

Мадрид, Барселона, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ювентус, Байерн Мюнхен, Рома и Аякс, които също ще участват във фазата на директните елиминации през пролетта на 2019 година.

Най-интересна остава ситуацията в група „С“ на турнира, където три отбора имат шансове да заемат първите две позиции. Пари Сен Жермен победи с 2:1 у дома Ливърпул, след като Жуан Бернат откри резултата в полза на френския шампион в 13-ата минута, а Неймар покачи на 2:0 осем минути преди почивката.

В добавеното време на първата част Джеймс Милнър от дузпа реализира попадението в полза на „червените“. Най-тежкото наказание във футбола беше отсъдено за нарушение в наказателното поле на Анхел Ди Мария срещу Садио Мане.

Парижани имат актив от 8 точки на второ място в групата, докато Ливърпул е с 6 точки на третата позиция.

В другата среща Наполи победи лесно с 3:1 у дома Цървена звезда и елиминира сърбите от възможността да се класират напред.

Марек Хамшик даде аванс за италианския тим в 11-ата минута, а 22 минути по-късно Дрийс Мертенс също се разписа във вратата на гостите.

Отново белгийският национал Мертенс направи резултата 3:0 в 52-ата минута, а Ел Фарду Бен Набухане реализира почетен гол в полза на Цървена звезда в 58-ата минута.

Наполи е на първо място с актив от 9 точки, докато отборът от Белград има 4 точки.

В група „В“ Тотнъм победи драматично с 1:0 у дома Интер и запази шансовете си да продължи напред в Шампионската лига. Попадение на Кристиан Ериксен след асистенция на Деле Али десет минути преди края на двубоя на „Уембли“ изкачи „шпорите“ на второто място в класирането с актив от 7 точки.

Интер има същия актив на третата позиция.

В другата среща от групата испанският шампион Барселона спечели трудно с 2:1 като гост срещу ПСВ Айндховен. Голове на Лионел Меси и Жерард Пике в 61-ата и в 70-ата минута дадоха спокойствие в полза на каталунците.

Лук де Йонг се разписа за ПСВ седем минути преди изтичане на редовното време на двубоя.

Барса се класира напред с актив от 13 точки, докато ПСВ отпада от евротурнирите с едва 1 точки от 5 срещи.

В група „А“ Атлетико Мадрид победи с 2:0 у дома Монако продължава на осминафиналите в най-силния клубен турнир в света. Попадения на Коке и Антоан Гризман до 24-ата минута решиха двубоя в полза на „червено-белите“. Бившият играч на мадридчани Радамел Фалкао, който влезе като резерва пропусна дузпа в 83-ата минута. При нарушението за 11-метровия наказателен удар червен картон получи Стефан Савич.

Атлетико има 12 точки първо място, докато Монако е на четвъртата позиция.

В другата среща от групата Борусия Дортмунд направи равенство 0:0 у дома с Брюж, но също се класира за осминафиналите. „Жълто-черните“ имат 10 точки на втора позиция, а Брюж е с 5 точки и през пролетта ще участва в Лига Европа.

В група „D“ Локомотив Москва победи с 2:0 у дома Галатасарай, като и двата отбора отпадат от Шампионската лига. Райън Донк си вкара автогол в 43-ата минута, а Владислав Игнатиев оформи крайния резултат девет минути след почивката.

Локомотив е на четвърто място с 3 точки след записаната първа победа в турнира, докато Галатасрай има точка повече на третата позиция.

Порто победи с 3:1 у дома Шалке, а двата отбора продължават напред в турнира. Португалците поведоха в 52-ата минута с гол на Едер Милитао, а Хусес Корона покачи на 2:0 само три минути след това.

Набил Бенталеб от дузпа намали изоставането на германците в 89-ата минута, но в самия край на двубоя Муса Марега оформи крайното 3:1.

Порто има актив от 13 точки и ще завърши на първо място, докато Шалке е с 8 точки и не може да бъде изместен от втората позиция в тази група.


image0 (9K)