Още полицаи в Нова Загора срещу агресията и насилието

Допълнителни полицейски сили, проверки по улиците и видеонаблюдение са мерките, които взема Нова Загора срещу проявите на агресия и насилие, предаде коресподентът на bTV в региона.

В неделя вечерта в града група младежи от малцинствен произход нападнаха 17-годишно момче и приятелката му, които се прибирали от разходка. Младежът бе с пукнат череп и леко мозъчно сътресение. Нападателят му – също на 17 години, престоя в ареста 24 часа.

На заседание на местния парламент днес общинските съветници приеха декларация, в която молят Министерството на вътрешните работи за още 20 полицейски служители. Идеята е те да осъществяват патрулиране по улиците нощно време, да извършват и проверки при необходимост и преценка, като превенция срещу форми на агресия или насилие.

[ad id=“226585″]

До три месеца в Нова Загора ще има видеонаблюдение на възлови места, стана ясно на днешната сесия. Общинските съветници решиха също да поискат информация за щата на съответните полицейски участъци на територията на града и по-конкретно – в ромския квартал Шести. Около 24 000 души е населението на Нова Загора, приблизително 10 000 са жителите на квартала, по неофициални данни.

17-годишният младеж, който получи леко мозъчно сътресение след нападението, е добре, съобщиха неговите близки. Спрямо нападателят – младеж на 17 години, е образувано бързо полицейско производство. Той е признал вината си, няма други криминални прояви и е на свобода е с мярка подписка.  В събота в Нова Загора ще се проведе митинг срещу агресията.


image0 (9K)