Още кръгови, еднопосочни улици и знаци за предимство

Това поискаха от Кмета на Община Казанлък автоинструкторите на работната среща за подобряване на мерките за безопасност на движението. Откритата дискусия се проведе като продължение на организираната от Галина Стоянова среща през месец август, миналата година “Да обединим усилия за по-голяма безопасност на пътя“.

Пред участниците от общинското ръководство, директора на РДПБЗНСтара Загора комисар Стоян Колев, началника на РС ПБЗН Анчо Шишков,главен инспектор Павлин Коцев – началник „Охранителна полиция“ в РУПолиция – Казанлък, представители на учебни центрове за шофьорски курсове, автосервизи и медии заместник-кметът Даниела Коева, председател на общинската Комисия по безопасност на движението по пътищата в община Казанлък представи резултати от постоянната работа на Комисията за изминалия период и очерта фокуса на действия:

– Планирани 2000 кв.м. тротоари в града и общо 72 232 кв.м. пътища в цялата община за подобряване на инфраструктурата в община Казанлък през тази година;

– 150 пешеходни пътеки, освежени през 2016г. в град Казанлък и 151 пътни знака подменени, включително и новопоставените, сред по-важните участъци са на ул.“Петко Д. Петков“, ул.“Петьо Ганин“, ул.“Александър Стамболийски“, както и в населените места;

– Текуща поддръжка на хоризонталната пътна маркировка по главни улици и такива, които осигуряват обходни маршрути: булевардите “Розова долина“, „23 Пехотен шипченски полк“, „Княз Александър Батенберг“, ул.“Александър Стамболийски“, ул.“Генерал Драгомиров“, ул.“Любомир Кабакчиев“, ул.“Отец Паисий Хилендарски“ и др.

След срещата за пътна безопасност, по покана на Кмета Галина Стоянова и медийната кампания миналото лято „Спри! Преминава дете!“, проведена с подкрепата на Община Казанлък, сигналите за подобряване на пътната безопасност бележат значителен ръст. Тогава Кметът на община Казанлък настоя да получи писмено за реакция всички конкретни сигнали и препоръки от гражданите, представени по време на дискусията. Г-жа Стоянова благодари за редовната работа на общинската комисия и за обществената реакция.

По-голяма част от сигналите вече са реализирани. Извън редовната поддръжка на пътната настилка и сигнализация, бе въведен режим за паркиране в 30 зони, проучва се законовата база за определяне на места за движение с ниска скорост, възможности за монтиране на повече камери за наблюдение на поведението на участниците в пътното движение, отбеляза Даниела Коева.

Галина Стоянова настоя автоинструкторите да обобщят предложенията и препоръките си, като активни участници и свидетели на движението по пътищата в града и околността.

Главен инспектор Павлин Коцев – началник „Охранителна полиция“ в РУПолиция – Казанлък с видимо задоволство отчете значителен спад на пътно-транспортните произшествия от началото на годината, в сравнение със същия период на миналата, въпреки изключително контрастната метеорологична обстановка и тежката зима сега: 39 за 2016г. и 18 ПТП от началото на януари, 2017г. „В цялата община няма нито едно бедстващо МПС, въпреки на моменти местата със силни снеговалежи.“, каза той и добави: „Няма непочистени пътища, не сме имали проблеми.“


image0 (9K)