Още за фестивала „Здравей, здраве“ този уикенд

Второто издание на фестивала „Здравей, здраве“ ще се проведе на 13-14 октомври в НЧ „Св. Климент Охридски 1858“ от 9.30 до 18.00 часа. То се организира със съдействието на Община Стара Загора.

[ad id=“225664″]

Фестивалът популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти: физическо, емоционално, ментално и духовно здраве като използва ресурсите на Стара Загора и за Стара Загора. Той цели да се информират хората и да се провокира интерес към здравословния начин на живот, да се представи широка гама от естествени начини на възстановяване на здравето, за предотвратяване на заболявания. Дава се трибуна на холистични лекари, консултанти, терапевти, треньори на лечебни двигателни практики, които представят впечатляващ и завладяващ свят в полза на здравето.

„Откриването ще бъде в събота в 9.30 часа пред читалището с участието на Общински духов оркестър. Ще има много нови гости и изненади“, съобщи Боряна Узунова, организатор на Фестивала.

Първата лекция ще бъде на д-р Румен Стоилов, който ще говори за чудото на живота и здравето. Ще има специално училище за родители в арт залата на трети етаж. Там ще се провеждат дискусии и лекции на теми свързани с развиване на емоционалната интелигентност на децата, профилактика на насилието и агресията, как да се съхрани любовта в семейството. Иван Тодоров ще говори за структурната памет на водата, а д-р Росица Лавчева за профилактика и грижа с природни средства.

Всички лектори са ерудирани и работещи дълги години в своята област специалисти, казаха организаторите. Гост на фестивала ще бъде д-р Петър Димков, внук на именития лечител. Общо 35 са лекторите в двата фестивални дни.

[ad id=“263680″]

В западната част на двора на читалището ще бъде изграден детски кът. Там, със съдействието на група за автентичен фолклор от село Змейово, малките посетители ще могат да се запознаят с обичаите за Петков ден да се научат как се прави хляб, каква е магията на вълната и как да си направят сами сапун. Ще има и конкурс за рисунка „Здрави деца“. Със съдействието на Прабългарската школа за оцеляване „БагаТур“ в неделя от 10.00 до 12.00 часа децата ще могат безплатно да пояздят или да се упражняват в стрелба с лък в Аул „БагаТур“.

На базара, съпътстващ фестивала, ще се предлагат продукти насочени към духа и тялото на човека – хранителни добавки, български билки, козметика. Ще има и специална маса с книги на присъстващите лектори, както и много друга литература, свързана със здравето.

ПРОГРАМАТА на фестивала „Здравей, здраве!“ в Стара Загора


image0 (9K)