Още едно красиво дело в Стара Загора от „Брат за брата“

На над 100 семейства ежеседмично помагат с доставка на хранителни продукти и санитарни принадлежности доброволците от СНЦ „Брат за брата“. Инициативата им се осъществява с подкрепата на Община Стара Загора.

До момента по дарителската сметка на Сдружението за борба с коронавируса е постъпила сумата от близо 48 хил. лева. С тях се осигуряват пакети с най-необходимите продукти за старозагорци, пострадали от извънредното положение, въведено заради заплахата от коронавируса.
Пакетите съдържат боб, леща, брашно, ориз, макарони, спагети, картофи, пастет, пет вида консерви, олио, разтворима супа, бисквити, кафе, чай, лютеница, локум, тоалетна хартия и сапун.
„Всяка седмица доставяме пакетите на домакинствата, които попадат в определените уязвими групи – а именно семейства или граждани останали без работа или такива в неплатен отпуск след въвеждане на противоепидемичните мерки. През първата седмица извършихме доставка на 80 пакета, през втората на 90, а вече семействата, които се нуждаят от подкрепа, са 100“, обясниха от „Брат за брата“.
Всеки ден на телефон 0884 062498 представител на сдружението приема обаждания от нуждаещи се граждани, след това специална Комисия, от която е част и Павлина Делчева, директор на дирекция „Социално подпомагане“ в Стара Загора, извършва подбор на нуждаещите се и установява дали отговарят на критериите.
В доставката на продукти се включват и членове на клуба по спортен риболов – Стара Загора.


image0 (9K)