Още един обвиняем за далаверите в КАТ-Благоевград

Прокуратурата в Благоевград привлече още един обвиняем за схемата с регистрационните номера в КАТ

[ad id=“225664″]

Окръжната прокуратура в Благоевград е привлякла като обвиняем трети човек за престъпната схема за вземане на подкупи за получаване на регистрационни номера по желание в КАТ-Благоевград, съобщи „Дарик“.

Последният привлечен като обвиняем е участвал като помагач.

Миналата седмица съдът реши единият от задържаните досега за схемата в благоевградския КАТ да остане в ареста, а другият да бъде пуснат под гаранция. Данаил Стоицов, задържаният по три обвинения шеф на КАТ-Благоевград, остана в ареста. Вторият обвиняем – Бойко Шарков, излезе на свобода под парична гаранция от 7000 лева.

[ad id=“263680″]

Разпити на свидетели и други доказателства сочат съпричастността на третия обвиняем към извършеното престъпление, съобщават от прокуратурата.

През 2017 и 2018 година той умишлено улеснил началника на сектор „Пътна полиция“ в Благоевград Данаил Стоицов да приеме пари, вещи и услуги с имуществен характер. Той създал условия за намиране на хора, желаещи да регистрират и идентифицират пътни превозни средства както в Благоевград, така и в и пунктовете за регистрация на превозни средство в Петрич и Гоце Делчев.

[ad id=“237001″]

В нарушение на правилата били предоставяни регистрационни номера за автомобили с комбинация от цифри по желание. Обвиняемият провеждал срещи и преговори, лично участвал в тях, както и уговарял размера на подкупа.

[ad id=“238430″]

Спрямо него е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 6000 лева, като тя е съобразена със здравословното му състояние.


image0 (9K)