Още един американец напусна баскетболния Берое. Вижте кой…

Един от основните играчи на Берое през последния сезон – Брандис Райли Рос ще продължи кариерата си в Черна гора. Американският гард подписа в края на тази седмица договор с местния Морнар (Бар), който беше съперник на “зелено-белите” при дебютното участие на тима в Балканската лига. През новия сезон черногорския тим ще участва в Шампионската лига като започва от втория квалификационен кръг, където е и българският първенец Лукойл Академик.

[ad id=“218001″]

Брандис Райли Рос пристигна в Берое през декември миналата година след като старозагорци се разделиха с хърватския гард Юрай Сегарич. С екипа на “зелено-белите” американецът спечели Купата на България и титлата в Балканската лига и игра финал на първенството на Националната баскетболна лига. Той взе участие в 40 от срещите на тима, бе на терена средно по 28.1 минути на мач и се отчете с 14.8 точки средно на мач, 4.8 борби, 4.1 асистенции.

[ad id=“218001″]

Черна гора е шестата държава в Европа, в която ще играе Брандис Райли Рос. Преди това той се е състезавал в първенствата на Естония, Гърция, Литва, Словакия и България.


image0 (9K)