Очевидци за преживения ужас в гръцката таверна, където загинаха майка и син румънци

Ден, след като хората овладяха силните си емоции от преживяната смъртоносна буря, разразила се в северната част на западния ръкав на гръцкия полуостров Халкидики, очевидци разказаха за смъртта на майка и син, румънски туристи, които загинаха в таверна, докато са се хранели.

Двамата са сред седмината чужденци, които загубиха живота си в три отделни инцидента в сряда вечерта.

Трагедията се случи в курорта Неа Плагия. Според свидетели майката и синът вечеряли в ресторант под беседка, когато ударила бурята.

„Ураганният вятър направо сякаш изду беседката и помете всичко в заведението, включително и хората. Много от клиентите, дошли да вечерят, останаха под отломките. 8-годишното момче беше вдигнато във въздуха като перушинка. Направо да не повярваш! Удари го в прозореца. Покривът и дървета се срутиха върху беседката. Опитахме се да спасим хората, останали отдолу, но не успяхме с майката на момчето. Беше мъртва. Него го закараха в болница, но после разбрахме, че също е починало.“ – е емоционалният разказ на един от свидетелите на ужаса.

Друг очевидец, вечерял в същата таверна, описва паниката така:

„Тичахме във всички посоки. Измъкнахме се от останките, които можехме. За съжаление не можахме да стигнем до жената. Най-малко десет души бяха ранени. „

Говорителят на правителството Стелиос Петсас заяви по време на брифинг в четвъртък, че Генералният секретариат за гражданска защита е издал предупреждение на четири езика за опасните климатични условия в сряда.


image0 (9K)