Очаквано! Григор Димитров се провали още на старта на „Уимбълдън“

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна в първия кръг на Откритото първенство на Великобритания.

Поставеният под номер 6 Димитров загуби от носителя на три титли от турнирите от Големия шлем Стан Вавринка (Швейцария) с 6:1, 6:7(3), 6:7(5), 4:6 за 2:49 часа.

Така за втори път в кариерата си след 2009 година българинът отпадна в първия кръг на „Уимбълдън“. През миналата година Димитров достигна до четвъртия кръг на турнира, където загуби от бъдещия шампион Роджър Федерер.

[ad id=“225664″]

27-годишният Димитров, който е полуфиналист от 2014 година, спечели първите пет гейма в двубоя и лесно приключи първия сет.

Във втората част Вавринка направи пробив за 4:2, но още в следващия гейм загуби подаването си. Димитров успя да изравни, след което двамата печелеха подаванията си и се стигна до тайбрек. След 3:3 швейцарецът спечели четири поредни точки и изравни резултата.

[ad id=“263680″]

Българинът стартира с ранен пробив в третия сет, след което поведе с 5:2. Вавринка върна пробива в деветия гейм, когато Димитров сервираше за спечелване на сета. След това носителят на три титли от Големия шлем изравни 5:5, а в последвалия тайбрек след 5:5 успя да спечели две поредни точки и поведе в резултата.

В четвъртия сет Димитров имаше възможности да вземе подаването на съперника си в третия и в петия гейм, но не се възползва. Така се стигна до десетия гейм, в който при сервис на Димитров Вавринка поведе с 40:15 и затвори срещата с втория си мачбол.

[ad id=“236993″]

Българинът наниза 12 аса и направи 4 пробива, но и три пъти загуби подаването си.

Във втория кръг Вавринка ще играе срещу Томас Фабиано (Италия), който елиминира Юки Бамбри (Индия) с 2:6, 6:3, 6:3, 6:2.


image0 (9K)