Очакванията за тима на Берое през предстоящия сезон от Първа лига

След като през август ще стартира новия сезон на първенството, старозагорци най-вероятно вече са поставили своите изисквания за отбора през следващите месеци. Имайки предвид, че беройци се пребориха за 6-тото място и предоставиха една много сериозна въртележка от емоции – всеки футболен мач беше сериозна изненада и противниците най-вероятно се надяваха, че ще се изправят пред значително по-слабата версия на Берое.

През изминалият сезон феновете сядаха пред телевизора, за да видят как отборът пълен със звезди ще успее да вземе една дежурна победа, но докато всички срещи на хартия изглеждаха сигурни, мнозина си тръгваха без никакъв точков актив. Берое винаги е бил онзи отбор, който може да победи борещите се за първото място и същевременно да падне от отбор, който се опитва да оцелее и да не изпадне от първата дивизия. А стигне ли се до гостуване в Стара Загора, прогнозите често можеха да бъдат разбити на пух и прах.

Не знаем дали нещо във въздуха кара играчите да играят по-добре, но техният стадион винаги е имал статута на крепост, за която се борят безпощадно цели 90 минути. Очакваните прогнози за настоящия сезон не са по-различни. Най-вероятно феновете вече са забелязали, че отборът стои на първо място, поради простата причина, че винаги подредбата се прави по азбучен ред, но все още е рано да се очакват подобни постижения.

В битката за Купата на България има много по-сериозни шансове за евентуален успех, особено ако големите отбори успеят да се отстранят сами в турнира. Старозагорци не започват особено цветно своята игра. Голмайсторът в лицето на Мартин Камбуров вече е привлечен в новопристигналия отбор на ЦСКА 1948 и с това нападението ще изгуби своята поразяваща сила. Възможно е да открием някой скрит коз сред редиците на заралии, но ако такъв има, той трябва веднага да започне да се налага сред редиците на отбора.

Трябва да признаем, че дори букмейкърите изпитват затруднения, когато трябва да направят прогноза за представянето им първенството, а да не говорим за по-сериозните дербита. Спортните фенове могат да тестват своите познания и дори да се възползват от бонусите на бет365 при правенето на следващи прогнози за играта на беройци. Именно променливата природа на игра е и гаранция за сериозни спортни преживявания, но по-важното тук е, че ръководството трябва да изпълни и още едно по-сериозно предизвикателство – бързо да оформи сплотен отбор.

До този момент има седем нови попълнения, предимно от свободни агенти. Както можем да забележим, скаутите на отбора често успяват да намерят брилянтите сред морето от футболисти, с което можем спокойно да заявим, че старозагорци са способни да направят чудеса с подръчни материали и очевидно – футболисти. За финал трябва да отговорим на един от най-важните въпроси: къде ще бъде отборът през новия сезон?

Както споменахме по-горе, мечтите за титла от първенството наистина са смели. 6-тото място от миналата година се случи с някои доста тежки сражения и същевременно с абсолютни грешки при игра със значително по-слаби противници. Необходимо е нещо повече на отбора, защото победите не са проблем.

Подозренията за по-слабото представяне са очевидно свързани с мотивацията на играчите и някоя друга по-сериозна грешка, която обикновено се наказва с картони. При по-сериозно представяне и изчистване на тези проблеми, шансовете на Берое да се доближи по-близо до топ 3 не са никак малко, но в негативен план можем да кажем, че 6-та или 7-ма позиция също са разумна и адекватна прогноза.

Много скоро ще можем да разберем какво наистина очаква заралии през новия сезон. Ако стартът е силен, шансовете за положителен резултат също няма да закъснеят.


image0 (9K)