Охене и Минечев се връщат в Берое за битката за Тракия

Треньорът на Берое Александър Томаш ще разполага с пълен състав за битката на Тракия срещу Ботев Пловдив, след като в отбора се завръщат ганаецът Карлос Охене и Иван Минев след изтърпени наказания.
Единственния отсъстващ ще бъде Александър Василев, който е наказан за една среща заради натрупани пет жълти картона, а вместо него ще започне бразилецът Матеус Леони.
Левият краен бранител на Берое Матеус Леони даде интервю пред голямото издание UOL Еsporte в родината си, в което опита да обясни тънкостите на предстоящото дерби срещу Ботев Пловдив в Първа лига.
 
27-годишният Леони кара своя втори сезон от Берое, където премина през лятото на 2017-а и се постара да опише важността на мача, който идва 9 кръга преди края на първенството. „В България съм вече почти две години и имах възможността 6 пъти да играя срещу Ботев Пловдив. Атмосферата в тези мачове винаги е по-особена”, коментира бразилецът.
 
„Нашите фенове винаги искат да постигаме добри резултати срещу тях, защото градовете са близо и има огромно съперничество. Надявам се да постигнем победа, за да можем да се изравним с тях в класирането.”
 
Очаква се Томаш да заложи на същия състав който измъкна точка при гостуването си на шампиона Лудогорец, но не е изключено футболният специалист, който е поставен под напрежение от феновете  да направи една или две промени.
 
Перниш, който изнася много силни мачове на фона на останалите си съотборници ще е на вратата, а защитния вал пред него ще включва Баранов и Алакна в центъра , а отдясно и отляво съответно Бандаловски и Леони.
В халфовата линия ще са Охене, Василев и Меледже, а по фланговете ще действат Бриджидо и Мешка. Атаката ще води Мартин Камбуров.
По традиция мерките за сигурност още от подстъпите към градския стадион в Стара Загора ще бъдат засилени с полицейско присъствие. А феновете на Берое ще могат да се придвижват само откъм южната част към стадиона, а от север ще минават привържениците на Ботев.

image0 (9K)