Официално: Футболът във Франция приключи

Шампионатите във Франция (Лига 1 и Лига 2) няма да продължат, след като в страната забраниха всички спортни събития, включително и на закрити врати, до септември месец. Министър-председателят на страната Едуар Филип каза, че спортният сезон няма да се завърне и е преустановен, след като страната е под блокада заради COVID-19 от 11 май.

Пандемията от коронавирус спря спорта в почти целия свят на 12-и март, като различните страни обмислят различни стратегии за завръщането на играта. По този начин Франция се присъедини към Нидерландия, Белгия и Аржентина, които анонсираха, че кампаниите при тях са приключили и няма да опитват да играят през лятото.

Шефовете във френския футбол се надяваха играта да се завърне от 17-и юни и да свърши на 25-и юли. Защитаващият титлата шампион Пари Сен Жермен е с 12 точки аванс пред Марсилия, като остават 10 мача до края. Тулуза е в дъното на таблицата, на 17 точки от спасителната зона и 10 точки зад Амиен. Ним е 18-и и трябваше да играе плейоф за оцеляване и е на три точки зад 17-ия Сент Етиен.


image0 (9K)